joi, 29 martie 2012

Putina actualitate in vestimentatia noastra, va rog!


Stilul Gothic s-a inovat, de-a lungul timpului, desi exista unele tendinte comune si linii trasate, precum niste frontiere ale originalitatii acestui stil, dincolo de care se intind toate celelalte stiluri.

Spun inovat, intrucat moda se adapteaza la latura spirituala si psihica a societatii, la nevoile unei comunitati, fiind in permanenta metamorfoza.

Astfel, desi moda, in general, s-a modificat capital, de la un secol la celalalt, stilul gothic pastreaza in linii mari, dupa aceleasi arhetipuri. 

Totusi, desi el inspira in nenumarate sensuri- influenta in moda actuala, precum si celalalt sens -"modelele" sau adeptii, care inspira prin originalitatea lor frumusetea in jur, fiind, deseori, forme de arta mobila.

Stilul Gothic se lasa, totusi si inspirat: astfel, rochiile pana in pamant din catifea au fost inlocuite de cele scurte, gulerele inalte s-au transformat in decolteuri, iar imaginatia " gothicilor" se pare ca nu are cotitura cand vine vorba de a combina elemente din alte stiluri, de a purta o esarfa si de a adauga tot felul de accesorii excentrice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu