marți, 27 martie 2012

Muzica si Magia



Muzica gothica este o muzica avand influente puternice de industrial metal, precum si symphonic metal si se aseamana cu muzica clasica, multumita intensitatii si puterii sugestiei, avand doar o nota mai tulburatoare si fiind, uneori mai zgomotoasa. 




Desigur, fanii gothicului nu se limiteaza doar la acest subgen, destul de larg si divers, ci asculta si doom metal, un alt subgen al muzicii metal destul de vast si infratit cu gothicul. Doom metalul pare a te purta pe un taram cleios al durerii si deznadejdii, unde singura solutie de a scapa pare a fi delasarea si luarea lucrurilor ca atare- acceptarea. Genuri corelate ar fi si Black Metalul cu subramurile sale- incepand de la formatiile Celtic Frost si Venom pana la Satyricon si Dimmu Borgir sau "suparatii" de la Immortal. De altfel, nici extreme metalul, o fuziune de genuri, nu este un stil neglijat.



Cateva formatii de capatai care s-ar incadra in stilul gothic, avand numeroase influente de-a lungul anilor sunt: Evenfall, Catatonia, Theatre of Tragedy, My Dying Bride,Sirenia, Tristania, Virgin Black. Principalele formatii de doom metal sunt Evoken si Skepticism, desi "taticii" genului sunt "batranii" de la Black Sabbath.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu