joi, 29 martie 2012

Liliacul - animalul protejat de lege

Cum a ajuns liliacul simbolul gothicilor? Deoarece ca si noi, iubeste intunericul, linistea binefacatoare a noptii si sunetele tulburatoare.






De altfel, monstrii cu aripi de liliac tronau pe meterezele bisericilor gothice, simbol ca ei nu pot patrunde inauntru, datorita sacralitatii locului. Acum sa fabulam putin: poate sarmanii monstri nu vroiau decat sa se incalzeasca putin inauntru. Ce daca aveau infatisare monstruoasa? Ideea e ca stilul gothic lupta, cu vigoare, impotriva prejudecatilor.


Liliacul este ,de altfel, creatura care, in vechiile superstitii ,se transforma in vampir- creatura a noptii pe care o simpatizam, legenda vampirilor fiind veche si savuroasa, proiectand ideea tentanta a eternitatii, dar si a singuratatii cu care toti ne confruntam. Vampirii au o alura romantica, care-i invaluie precum o manta si care are radacini la fel de adanci si groase precum stilul gothic, legenda vampirilor fiind, prin alianta, in stil gothic.


De altfel, liliecii sunt niste creaturi foarte frumoase si inteligente, chiar "dragute". Felul in care comunica si evita obstacolele este, de asemenea fascinant. Astfel, cum sa nu devina, animale gothice - simbol , printre altele?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu