joi, 29 martie 2012

Cimitirele...

Cimitirele sunt locuri sacre, unde ne ingropam stramosii si raposatii, unde mergem sa le ducem flori si sa ne rugam pentru sufletele lor. 


Aceasta este o perceptie generala, insa fiecare vede cimitirele in felul sau, in functie de credinta, experienta, educatie sau alti diversi factori.




Cert este ca tocmai datorita sacralitatii lui este un loc propice pentru meditare- asupra naturii noastre trecatoare, asupra importantei vietii si asupra orice, in general, multumita linistii tipice cimitirelor. 

De altfel, cimitirele sunt frumoase- pline de flori proaspete, imbogatite de parfumul discret de bougainvillea sau crizanteme-toamna, iarba fiind tunsa cu grija si existand un miros interesant de ciment si frunze umede.

Poate fi locul unei intalniri romantice - simtind nevoia sa vorbesti in soapta cu iubitul/a si fiind un loc al comemorarii, intregul moment devine memorabil.

De altfel, poate fi locul unei petreceri cu tematica horror- tocmai datorita legendelor despre zombie si fantome, antrenarea admosferei fiind asigurata usor. Se stie ca mortii sunt cei mai buni vecini, insa sunt si cei mai buni parteneri de distractie- in fond, si cei morti au petrecut candva;cimitirele, fiind locuri retrase si neglijate, pe timpul noptii- astfel incat diminiata, dupa o noapte petrecuta in cimitir, te poti simti ca si un triumfator in fata mortii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu