marți, 27 martie 2012

Goth versus Gothic


Daca tot am vorbit despre stilul Neogothic este esential a vorbi si despre stilul goth, cu atat mai mult cu cat au rezonante aproape identice.



Desi stilul gothic deseori este confundat cu stilul goth, cele doua sunt diametral opuse, stilul goth fiind mai apropiat de neogothic atat din punct de vedere muzical, cat si din punct de vedere al descendentei din stilul punk si brutal. 


Denumirea potrivita ai adeptilor stilului neogoth sau cyborg goth, fratii celor goth, ar fi copii excentrici ai primaverii, datorita preferintelor pentru combinatiile neon, folosind in vestimentatia lor chiar si nuante fosforescente ale culorilor- portocaliu, galben, verde. 


Desi, acesta nu este o regula - multi abordand stilul din perspectiva non-culorii : alb si negru si dungi. Precum si accesorii ascutite, ace de siguranta , zgarzi si, cel putin, neobisnuite- de pilda, masti de gaze- ei fiind principalii fani zombie si mimand a fi prada unui biohazard.

Se pare ca gothul este stramosul enervantului stil emo. Ca si o paranteza, stilul emo vine de la "emotional " , adeptii acestui stil fiind niste plangaciosi, in timp ce adeptii stilului goth au mostenit de la punkeri pragmatismul si felul "dur" de a privi viata. O considerabila diferenta de atitudine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu